Dél-Dunántúl

Változatos, festői szépségű táj képe tárul elénk, lankás, napsütötte dombok és völgyek, kanyargó folyók, sűrű erdők, hegyoldalak, szőlőlugasok. A természeti értékekben, műemlékekben, művészeti és kulturális programokban egyaránt bővelkedő vidék számos látnivalóval, nevezetességgel várja vendégeit.

Dél-Dunántúl az ország minden területéről vonzza a természetbúvárokat. Kirándulásaink állomása lehet a Duna-Dráva Nemzeti Park, ahol egy kis szerencsével megleshetjük a világhírű gímszarvasok életét. Együtt nyaralhatunk a mesztegnyői gólya családokkal, és betekinthetünk a gyulaji vadrezervátumban élő dámszarvasok zárt világába is. Sokan dimbes-dombos hegyeken, völgyeken át barangolva szeretik felfedezni a természetet. Kitartásunkat és izmainkat is próbára tevő túrákra invitál a Villányi-hegység, a Mecsek és környéke. Na, és ha már ott járunk, feltétlenül kóstoljuk meg a híres borvidék zamatos nedűit, nektárjait!

Dél-Dunántúl nevezetessége és egyik leglátogatottabb helye az abaligeti cseppkőbarlang, mely egész Dunántúlon egyedülinek számít látványos cseppkődíszeivel. Akik már jártak a barlangban tudják, hogy nem mindennapi hangulat érinti meg az arra járókat, hiszen a barlangfolyosón végig csordogáló patakocska és a cseppkődíszek lenyűgöző látványa észrevétlenül lopja be magát szívünkbe.

A vidék gazdag kultúrájának, hagyományainak köszönhetően a legkülönfélébb rendezvények, programok közül válogathatunk. Forgassuk a kereplőket és köszöntsük együtt a tavaszt a mohácsi busókkal, hogy aztán jól megérdemelten mi is kivehessük részünket a hangulatos farsangi mulatságból! Látogassunk el a népművészetéről híres Sárközbe, ahol a "Sárközi Lakodalmas" színvonalas műsoraival csalogatja évről-évre az érdeklődőket! Szekszárd, a magyar borkultúra egyik meghatározó települése számos népszerű rendezvénynek ad otthont: ilyen a Szekszárdi Szüreti Fesztivál, a Pünkösdi Fesztivál és Duna menti Folklórfesztivál. De mint tudjuk, ahol bőséggel terem a szőlő, ott bőséggel készül a bor! És ahol sok a bor, ott sok a mulatság! Így van ez Dél-Dunántúlon is, ahol számtalan szüreti fesztivál és borkóstolóval egybekötött mulatság várja a környékre látogató vendégeket!